Ivóvíz

Megosztás
« Vissza az indexhez

Ez az, amiért egy csomót fizetni kell, rezsicsökkentés ide, rezsiharc oda, a víz nem olcsó. Abba bele se merek gondolni, mi lesz, ha visszaállamosítják a vízellátást, és már az utolsó földút után is beszedik az autópályadíjat, és ne adj Isten valahogy mégis lesz egy lyukacska a költségvetésben, vagy valamelyik politikusunk zsebében…
Persze nem csoda, hogy a kútfúrás engedély köteles, és értem én a viccet, hogy egy párszázezer forintos kút engedélyezése akár több mint egymillió forintba is kerülhet, csak nem szeretem. Én mindenkinek azt javasolom, hogy addig furasson kutat, amíg a takarója ér, akarom mondani amíg nem ér oda az állam keze.
A vezetékes víz persze kiváló minőségű, kivéve amikor nem   de azért tudni kell, hogy például Budapest környékén az ivóvíz bányászat fő eszköze a parti szűrésű kút. (Ezek azok a túlméretes vakondtúrások a Duna parton) Nos nem tudom, mennyire ismerik a nótát: “Ki a Tisza vizét issza, saját vizét issza vissza” ennél a helyzet annyival rosszabb, hogy jó eséllyel az osztrákok, németek, és persze a BASF és társai vize jut nekünk.

Állítólag az ivóvízben megtalálható fogamzásgátló hormonoknak köze van a homoszexualitás terjedéséhez…

Mindezek ellenére mint kútfúró ki kell jelentsem, hogy olyan ivóvízkút fúrása, amely jogilag is alkalmas ivóvíz kitermelésére, nem egy egyszerű mutatvány ma kis hazánkban.

« Vissza