Vízigény Vízmennyiség

Megosztás
« Vissza az indexhez

Mindannyian arról álmodozunk, hogy a tízméteres kút percenként 100 literes vízhozam, és persze ivóvíz minőségű vizzel szolgáljon minket. ja, és persze mindez akciós, olcsó kerti kút legyen…
A realitás kicsit másként néz ki, többnyire persze a pár tíz liter összejön, de ezért pár tíz méterre kell lefúrni. Professzinális kútfúrók vagyunk, és tudjuk kezelni, ha a szükséges kútgépészet nem triviális, egyszerű, meg tudjuk tervezni, és megoldjuk.
Ha kell, egy Puffertartály, és szintkapcsoló segítségével elérhető, hogy legyen elegendő víz.
Mindenekelőtt viszont szükséges az igényeket ismerni, és ami még fontos, jobb ha előbb a kútfúrás készül el, és csak azután az öntözőrendszer, mivel a kút adottságait lehetséges öntözőrendszer tervezésénél figyelembe venni, legfeljebb pár körrel több lessz, de ha az öntözőrendszer egyszer elkészűlt, annak van egy adott vízigénye, és ezt a kút nem biztos, hogy ki fogja tudni elégíteni.
Ökölszabályként mondhatjuk, hogy 1 m3 víz 100 m2 gyep öntözésére elegendő. Egy kút vízhozam jellemzően percenként pár liter és pár tíz liter között mozog, ami napi szinten sok tíz m3-t jelent, tehát messze többet, mint amennyire szükség van.

« Vissza