Pécel

Megosztás
« Vissza az indexhez

Pécel környéki kútfúrás érdekli? Jó helyen jár. Üdvözöljük.Mi egy kútfúró vállalkozás vagyunk, tapasztalattal, több géppel, hogy Önnek a leggazdaságosabb kutat fúrjuk. Fúrt kútja, annak vízmennyisége, a kutató fúrás során derül ki, – de mivel több kutat fúrtunk már, mint ahány fogunk van, és ennek megfelelően a tapasztalatunk sem kevés,még a Csökmei körről is hallottunk, no meg tanultuk is a szakmát -, vélhetően jól jár, ha tőlünk rendeli meg a kútfúrást.

Kútfúrás szempontjából elég jó vidék Pécel és környéke. A falu belterülete és a Szőlőhegy,  (Üdülőhegy) is alkalmas kútfúrás kivitelezésére. Túlnyomórészt agyagok, homokkövek vannak. A víz pedig a sima homokból jön, mint a legtöbb helyen.

Egyébként a településen belül jobb a helyzet, mint a hegyen, mert itt már kb.  35 m. – és -45 m. közötti kútfúrás is hozhat eredményt. Szinte mindenütt lehet vizet találni. A hegyen valamivel mélyebbre kb. 55 m-re  is le kell sajnos  fúrni. Célszerű a minőségibb kútfúrás felé tendálni, mert míg egy hobbikút errefelé nem működőképes, a gazdaságos kerti kút sőt talán a kerti kút típusú kutak is rejtenek veszélyeket magukban, addig a primakut kiváló minőségi anyagainak hála hosszútávon képes a vízbeszerzés igényeit kielégíteni. Érdemes a szomszédokat megkérdezni,  kinek milyen kútja van.

Lássunk pár konkrét példát:

A Baross utca 1 sz. alatti kútban  -38,0 m. -től van vizadóréteg  -44,0 m. -ig.  Ez a Teng.szint felett 152,4 m. magasságon van. Ez újkorában pozitiv kút volt, 180 liter vizet adott percenként és  13 C -fokos volt. A vizadóréteg homokos homokkő.

A  2 -es sz. Vizműkútban, amely az Isaszegi úton van, ott  -33,0 m. -től van vizadóréteg  -45,0 m. -ig. Ez is pozitiv kút volt,  +1,4 m. volt a nyug. vizszint, 400 l./p. volt a vizhozam percenként.

A  10 -es sz. Vizműkútban, amely a Baross úton van, ott  -28,0 m. -től van vizadóréteg,  -52,0 m. -ig,  3 mélységközben. Ez a Teng.szint felett  151,9 m. -en van, itt  550 l./perc volt a vizhozam, szintén pozitiv kút volt, persze nagy csőátmérőkkel.

Az átfurandó rétegek: A termőtalaj alatt pár méterrel már nagyon szívós agyagok és homokkövek vannak, kb. -30 m. ig, majd a vízadó homokos homokkövek váltakozva a fentiekben leírt agyagokkal, kevés szarmata mészkőtörmelékkel.

Ha többet szeretne megtudni, lépjen velünk kapcsolatba.

« Vissza