Szentendre

Megosztás
« Vissza az indexhez

Szentendre bel- és külvárosában kenyerünk akútfúrás, legyen az Pismány a köves talajával vagys a Pap sziget környékén is, akár a Duna parton, akár a hegyoldalban.15 éves tapasztalattal, többféle géppel, költséghatékonyan és garanciával.

Szentendre rendkivül szélsőséges területen fekszik. Pld. a mai való Világban gondolná valaki, hogy kb. 70 millió évvel ezelőtt a város a Börzsöny hegység szerves része volt ?  (Persze a Fidesz a vasárnapi nyitvatartáson kívül ezt is elvette tőlünk.)  Amelyet kb 10 – 12 millió évvel ezelőtt apránként “vágott”, szelt át az ős –  Duna.

Tehát a Börzsöny által vannak ott az andezitos kőzetek. A nyugati oldal irányából a homokkövek  és mészkövek. Délről az agyagmárgák és dolomitos rétegek. Keletre pedig a kavicsos rétegek.

Azért vizbeszerzési szempontokból nem olyan vészes a helyzet. A kaszinó környéki dunakavicsban akár 10m körüli kútfúrás is elképzelhető, de pld. a régi Belvárosi közkutak többsége kb.  -28,0 m. és  -35,0 m. közötti talpmélységűek voltak. Pl. a Kossuth utcaiak, stb. Szintén jól fúrható kavicsos sóderes vízadóréteg található a 11-es út mindkét oldalán a HÉV végállomásig, példáúl a Pannónia telep kútfúrás szempontjából ideális, bár errefele sokszor vasas a víz.

A magasabban fekvő területen pedig kb. -75,0 m  és  -90,0 m. mélységben találhatók ivóvíz minőségű vízkutak.

A lenti részeken akár a hobbi kút is működhet, tehát akár pár tízezer forintból is meg tudja oldani a (kézi) öntözést. Érdemes a szomszédokat megkérdezni, kinek milyen kútja van, biztos ami biztos, és persze szerintünk inkább a kerti kút illetve a primakut a megfelelő megoldás.

Ha többet szeretne megtudni, lépjen velünk kapcsolatba.

« Vissza