Kútmélyítés

Megosztás
« Vissza az indexhez

Kutak, (fúrt illetve ásott kutak) melyeknek a vízszintje az idők folyamán lesüllyedt, mélyíthetők. Ez csak megfelelő minőségű (menetes kútbéléscső) és méretű kutak esetében lehetséges. A méret a lényeg, mivel a csövön belül kell továbbfúrni, ami annyit jelent, hogy a fúró nem lehet nagyobb, mint a kútbéléscső belső átmérője. Ennél is kisebb kell hogy legyen az beépítendő új kútbéléscső, és még szűrőkavics is kéne tehát számoljunk:

A 125 mm-es kútbéléscső belül 115 mm. Ebben 100 mm-es fúróval tudunk belefúrni, amibe a 90 mm-es kútbéléscső már nemigen fér el, mert a 90mm-es cső a toknál kb. 98mm, ami már a legkisebb gubanc esetén elakad, amit nem szeretnénk megkockáztatni.

Egy 140 mm-es kútbéléscső lehetővé teszi a továbbfúrást és a 90 mm-es csövezést, bár túl sok szűrőkavics itt sem fér el.

Amennyiben a cső nem menetes, hivatalos kútbéléscső, ajánlatos nagyon óvatosnak lenni, mivel ezek gyenge minősége, szegeccsel illetve facsavarral történő összeerősítése miatt nem túl szerencsés ezekben a csövekben továbbfúrni, legfeljebb akkor, a a régi cső végig nagy méretű 200mm.

Ásott kút mélyítésén gondolkozik? Problémás dolog. Többnyire egyszerűbb, nulláról egy kutat melléfúrni, de ha kell, tudunk megoldást, lépjen kapcsolatba velünk.

 

« Vissza