Rétegvízkút

Megosztás
« Vissza az indexhez

A Rétegvízkút a mélyebb rétegekből történő víznyerés eszköze.  A talajvíztől különbözik a rétegvíz, amely mélyebben található, sokkal régebben, évezredekkel, esetenként évmilliókkal ezelőtt került a föld mélyébe, ez okból civilizációnk nem tudta még elszennyezni, de dolgozunk rajta. 🙁

Rétegvíz kitermeléséhez vízjogi engedély szükséges, amit költségvonzata miatt csak kevesen engedhetnek meg maguknak, ezért sajnos sokan furatnak illegálisan. Az engedélynél viszont sokkal fontosabb lenne, hogy a rétegvízre települt kút úgy legyen megépítve, hogy az a vízadóréteg számára ne legyen veszélyes. Sajnos sok esetben olyan vállalkozók fúrnak kutat, akik vagy nem tudják hogy kell kutat építeni, vagy nem foglalkoznak ezzel.  Az eredmény az, hogy a megbízó hiába fizet többet a rétegvíz jobb minőségében reménykedve, a kútjából csak szennyezett vizet fog kapni (ha egyáltalán) és ami ennél sokkal kellemetlenebb, a vízadóréteg is elszennyeződik, ami viszont akár a következő generációkat is érzékenyen érintheti. Pedig a megfelelő technológiával a rétegvizek elszennyeződését meg lehet előzni, ennek költsége a a kút beruházásához képest elhanyagolható.

Rétegvízkútnál nem csak a fúrást, de a kút használatát is engedélyeztetni kel, sőt vízmérővel mérni kell a fogyasztást és ennek megfelelően fizetni is kell utána. Az engedély költsége milliós nagyságrendű lesz és a fúrás is nagyságrendekkel drágább. Cégünk ilyen munkát is végez rendszeresen, aki erre kíváncsi, ne habozzon, keressen bennünket!

 

 

« Vissza