Lakossági kútfúrás

Megosztás
« Vissza az indexhez

A lakossági kutak családi házak, nyaralók komplett vízellátását, illetve a kert öntözését, esetleg a medence feltöltését hivatottak megoldani.

Ahol a ház vízellátását is kútról szeretné megoldani, és csatornázva van, figyelembe kell venni, hogy a kútvíz után nem csak vízdíjat, de csatornadíjat sem fizet, ezért a csatornázási művekkel saját kút esetén illik felvenni  a kapcsolatot.

A vezetékes ivóvíz hiányát meg lehet oldani, egy lakossági kút segítségével, mégis inkább az öntözőkút, vagy a használati víz kút az elterjedtebb.

Kérem, A következő lakossági kút kategóriákból válassza ki az önnek megfelelőt. A linkekre kattintva az egyes kúttípusokról részletesebb leírást, talál, és persze az ár sem titok.

  • A lakosság körében a legkedveltebb kúttípusunk a prímakút, amely kompromisszumok nélkül, a legidőtállóbb, legjobb technikai megoldásokkal készülő kúttípus. Menetes, műbizonylatos cső kerül felhasználásra, amely többek között abszolút ólommentességével hivatott tulajdonosa egészségét megőrizni. Amennyiben van Vízjogi engedély, csak ezt a kúttípust van módunkban kivitelezni, mivel ez megfelel a magyar szabványnak. Ebbe a kúttípusba fektetett bizalmunkat azzal is bizonyítjuk, hogy tíz év garanciát vállalunk rá.
  • Sekélyebb kerti kutat lehetséges kedvezőbb áron kivitelezni. Úgy körülbelül húsz méterig, állékony talajba, vállalunk ilyen típusú, elsősorban öntözőkút felhasználású kútfúrást. Ezek az úgynevezett “kék csőből”,  más néven “tokos csőből” készült kutak ugyan nem képviselik a technika csúcsát, ennek ellenére megbízunk bennük annyira, hogy öt év garanciát vállalunk rájuk.
  • A gazdaságos kerti kút csatornacsővel készül, szégyelljük is magunkat emiatt, mivel mint a neve is jelzi, a csatornacső csatornába való, és nem kútba. Viszont a pénz nagy úr, és ezt a fajta kút ugyan sajnos nem olcsó, de az ár kedvezőbb, mint az előző kutaknál. Mivel a csatornacső nyomásállósága hagy kívánnivalót, ezért ezt a fajta kutat nagyjából tíz méteres mélységig merjük ajánlani, viszont ezekre is vállalunk három év garanciát.
  • A hobbi kút az előbbi kutakkal ellentétben nem ajánlott automata öntözőrendszer vízellátására, és sok helyen nem működőképes, viszont az ára verhetetlen, van ahol akár már 38.000,- HUF költséggel kompletten kivitelezhető, és ezekhez a kutakhoz is három év garancia jár.
« Vissza