Kútfúrás árak 2024 egy profi kútfúrótól, azaz Mennyibe kerül egy kútfúrás?

 

kútfúrás árakfúrt kút árak kútásás árak kútfúrás árak pest megye mennyibe kerül a kútfúrás mennyibe kerül egy fúrt kút mennyibe kerül egy kútfúrás kútfúrás árak budapest kútfúrás budapest árak mennyiért fúrnak kutat kútfúrás árak 2023-2024

A kútfúrás árak emelkedő tendenciát mutatnak

A  kútfúrás árakat sajnos 2024-ben sem lehet olcsónak nevezni.

A következő háború a vízért fog folyni!

Persze addig még sok víz lefolyik a Dunán, illetve sok víz fog a csapokból ki-, és a csatornákba elfolyni. Ezen folyó vizek természetesen nem folynak ingyen, bizony a világpiaci árak megérkeztek a magyar vízszámlákba is. Tudta, hogy vannak európai városok, ahol egy m3 víz csatornadíjjal együtt már meghaladja a 2.000 forintot?

De térjünk vissza hazánkba – kútfúrás árak Magyarországon

1 m3 ivóvíz a lakóhelytől függően: 170Ft.-510Ft
1 m3 szennyvíz ugyanígy: 150Ft-640Ft

Aki kertet öntöz tudja, sok vízre van szüksége. Egy aszályos nyári hónap már közepes kertekben is havi több tízezer forintos vízszámlához vezethet. Az ingyen-víz sajnos nem megvalósítható, sajnos a kútfúrás sem ingyenes, nem tudunk ingyen kutat fúrni, a megfelelő anyagok, bérek, fizetések, üzemanyag mind pénzbe kerül, és persze ott vannak az adók, amelyeket mi mint legális cég természetesen fizetünk. A kútgépészet szintén nincs ingyen. Amennyiben a megfelelő kútfúrót választja, ezek egyszeri költségek, egy jól megépített kút nem megy tönkre, egy hozzáértő módon beépített szivattyú nem marad lent a kútban, ezt hivatott biztosítani az általunk nyújtott garancia.

Milyen költséggel jár egy kút üzemeltetése a  kútfúrás árán kívűl

A saját kútból kitermelt víz előállítási költsége 10 – 20 Ft m3-enként. Ez ugyan nincs ingyen, ennek ellenére sok kút már egy szezon alatt megtérül. Ez persze nem minden esetben működik így, mélyebb, drágább kutaknál a megtérülés tovább tart.

kapcsolat oldalon szívesen adunk önnek ajánlatot, illetve elvégezzük a gazdaságossági számításokat.

A következő forró nyár bizonyosan el fog jönni, és a következő vízszámla sem marad el. Ön még mindig a drága és az Európai Unió normái szerint egyre dráguló ivóvizet fogja használni öntözésre?

Kútfúrás árak – mennyi az annyi?

Sajnos erre nem lehet egy egyszerű számmal válaszolni, mivel a költségek sok tényezővel függnek össze. Többek között:

  • Szükséges vízmennyiség – Más egy hobbi kút és egész más egy mezőgazdasági öntözőkút. A kívánt vízmennyiség kihat a kút összes paraméterére. Mivel csak bizonyos határok között befolyásolható, az a szerencsés, ha előbb van meg a kút, így a vízhozam az öntözőrendszer tervezésénél figyelembe vehető.
  • Szükséges vízminőség – A talajban egymás felett elhelyezkedő vízrétegek minősége eltérő jobb vízminőség többnyire mélyebben található, és biztosítani kell, hogy a felsőbb rétegekben található talajvíz ne szennyezze el a rétegvizet.
  • Kútmélység – A legfontosabb árfaktor, a kút ára többnyire méterenként van megadva. A kút mélységével a költség exponenciálisan növekszik, a tervezett mélység befolyásolja a szóba jöhető fúrási technológiákat, beépíthető anyagokat is.
  • Kútátmérő – A kút átmérője fontos árképző tényező, minél nagyobb a kút átmérője, annál drágább. A szükséges átmérő sok mindentől függ, például a kút mélységétől, a talajvízszinttől, stb….
  • Talajszerkezet – Egy kút homokba más technológiát igényel, mint mondjuk bazaltba. Ez is egy nagyon fontos tényező.
  • Felhasznált technológia – A technológiától függ, milyen géppel készül el a kút. A gépek rezsiköltsége illetve munkasebessége és ebből kifolyólag z üzemeltetési költsége viszont eltérő.
  • Telephelyünktől lévő távolság – Sajnos az üzemanyag egyre drágább, –  lassan már a földutakra is autópályadíjat kell fizetnünk. Ezeket a költségeket kénytelenek vagyunk megrendelőinktől elkérni, de amennyire lehetséges, igyekszünk kompenzálni, például azáltal, hogy igény szerint több kutat fúrunk egyszerre.
  • Tervezés, engedélyezés költsége – Amennyiben a munka (kútfúrás) tervezést illetve engedélyezést szükségessé tesz, nagyon szívesen állunk rendelkezésére, de nyitottak vagyunk megrendelőink által intézett engedély szerinti kútfúrás kivitelezésére is.

Tehát egy kútfúrás árát sok tényező befolyásolja, Mint a Magyar vízkútfúrók egyesületének tagja, célom kiváló minőségű kutak építése, ezért csak külön kérésre használunk gyenge minőségű anyagot, vagy fúrunk meggyőződésünkkel nem összeegyeztethető módon.

Kedvezmények garancia

Természetesen tudjuk,hogy a pénz nagy úr, ezért igyekszünk a lehető legkedvezőbb kútfúrás árakon dolgozni, nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak kedvezményt adunk. Egy jó minőségű, ausztriából importált menetes műbizonylatos  kútbéléscsőcsővel készült öntözőrendszerek üzemeltetésére illetve használati vízellátásra alkalmas kutat kb. 30.000,- – 50.000,- Ft/m áron készítünk. Amennyiben köves, sziklás talajba kell fúrni, ez az ár még emelkedhet. A általunk épített kutak szerkezetére öt év garanciát vállalunk. A minőség persze relatíválja a kútfúrás árakat, mert olcsó kútnak híg a vize. Illetve pont sűrű, ha a kútfúró nem a megfelelő technológiákat és anyagokat használja fel, bizony sokszor zavaros, homokos a kútvíz.

Kalkulációnk a kútfúrás árára  abból indul ki, hogy a kútfúrás során keletkező iszapot, furadékot és vizet a területen el tudjuk helyezni, amennyiben ezeket el kell szállítani, természetesen a felmerülő költségek fejében (konténer) meg tudjuk oldani. A kútfúráshoz szükséges vizet és áramot a kútfúrás ára nem tartalmazza, Amennyiben nincs a területen víz/áram, önköltségi áron meg tudjuk oldani. Kalkulációnkban megfelelö falvastagságú mübizonylatos menetes kútbéléscsö szerepel. Természetesen létezik olcsóbb, gyengébb minöségü csö, amelyet nem ajánlunk, de ilyen csö beépítésére is van lehetöség. A kiszállás, kútfúróberendezés telepítésének díját az ár tartalmazza. A fenti árak tartalmazzák a kutatófúrás díját is, amely 15.000,- ft/m. Amennyiben nincs megfelelő vízadó réteg  a területen, csak a kutatófúrást kell kifizetni, ami ezen ritka esetekben lényeges megtakarítást jelent önnek.

A kút elkészülte után szívesen adunk ajánlatot kútgépészetre, van lehetöség lakossági és ipari minöségü szivattyúk beépítésére is. Természetesen megépítjük a szükséges szivattyúaknát is.

Kútgépészet összetevői

Kút szivattyú

A kútgépészetre első összetevője a szivattyú, amely ára lehet 80.000 – 120.000 Ft (magyar/kínai) 200.000 – 350.000 Ft. (olasz például ZDS vagy  Pedrollo mi ezeket preferáljuk) 250.000 – 500.000,- (grundfos, Willo stb. prémium, ipari minőség )

Kút szivattyú Vezérlés

A vezérlés 5000,- (mechanikus nyomáskapcsoló Italtecnica PM5) és 170.000,- Ft (Frekvenciaváltós vezérlés: Sirio frekvenciaváltó) között változik. Amennyiben a fúrt kút paramétere megengedik, sokszor használunk, áramláskapcsolót mint például Brio 2000 MT áramláskapcsolót nyomásmérő órával és automatikus újraindulásal. Ha szükséges, a szivattyút szintérzékelő elektronikával látjuk el.

Kút szivattyú beépítésének amyagköltsége

a beépítés anyagköltsége 2.200 – 2.500 Ft./m (rozsdamentes drótkötél, gumikábel, KPE-cső) egy 1″ golyóscsap 2.550 – 3.500 Ft,

Szerelvények

A szerelvények nagyban függnek attól, hány kiállás/bekötés milyen messze, milyen földmunkával jár, azaza tudnunk kell, mi a feladat, mielőtt arra ajánlatot tudunk adni. A feladat pedig a kút vizét kitermelni, tehát minimum a kút mélységét, üzemi vízszintjét, kitermelhető/szükséges vízmenyiséget, nyomásigényt kell ismerni, azaz kútgépészetre pontos ajánlatot a kút elkészülte után lehet adni. Lehet szükség hidrofortartályra, és/vagy puffertárolóra.

Kút szivattyú telepítésének munkadíja

A mi munkadíjunk 8.000 Ft/óra.

Kút akna

A szivattyú vezérléséhez, bekötéséhez többnyire egy aknára van szükség, amely lehet műanyag (50.000 Ft.-tól), betonelemes(150.000 Ft.-tól) vagy falazott (több százezer Ft.).

Kútfúrás árak néhány példával

Amennyiben kéri, szívesen intézzük a kút engedélyezését, kalkulációnk abból indul ki, hogy az engedélyezést ön intézi.

Néhány példa

Kerti  kútfúrás kézi technológiával

Ilyen kutat ott lehetséges készíteni, ahol a talaj sóderes kavicsos. A kút 125 mm-es kútbélescsővel készül, de lehetséges nagyobb átmerővel fúrni. Ilyen kút készítése  most akciósan 500.000,- helyett 400-000,- forintba kerül. Ez az ár minden költséget tartalmaz, többek között a csövet is.

Iszapöblítésel készített egyrakatos  kútfúrás 100 méterig

Ezzel a technológiával nagy teljesítményű kutakat lehetséges készíteni, például mezőgazdasági felhasználáshoz. Úgyszintén használatos lakossági ellátásra, emelt igényeknél. A kút ára méterenként 30.000,- és 55.000 Ft. között változik, az átmerő és a talajszerkezet, illetve a mélység függvényében. Ez a leggyakrabban készített lakossági kút típus. Többrakatos és/vagy mélyebb kútfúrásra egyedi ajánlatot adunk.

Száraz  kútfúrás

Ilyen kutat ott érdemes létesíteni, ahol a talaj szerkezete iszapöblítéses fúrást nem tesz lehetõvé, viszont haböblítéses/légkalapácsos technológiát nem szükséges használni, az altalaj nem annyira kemény. Ezt a kúttipust most méterenként 30.000,- Ft. és 55.000,- között készítjük. A technológiából kifolyólag, ez a fúrási módszer annál munkaigényesebb, tehát drágább, minnél mélyebbre kell fúrni.

Haböblítéssel légkalapáccsal készített  kútfúrás

Jellemzõen hegyes dombos vidéken, ahol a talaj annyira kemény, hogy más technológiával nem lehet megfelelõ eredményt elérni, érdemes ezzel a technológiával kutat fúrni. Sajnos a technológia gépigénye miatt egy ilyen kút készítése igen költséges, a méterár 45.000 és 65.000 Ft között van. A magas árat a szükséges szerszám, illetve a gázolajfelhasználás indokolja.

* * *

Minden fent említett kútfúrás árra, érvényes, hogy az árak tartalmazzák a kútfúrási munkálatokat, és minden anyagot, a szürõt és a kútbéléscsövet is. Az tervezés, engedélyezés menetében szívesen segítünk, de ezek költségei nincsenek az árban belefoglalva. Amennyiben a kút Budapest vonzáskörzetén kivül esik, a megtett kilóméterek után kiszállási díjat számolhatunk fel.